3 Eylül 2016 Cumartesi

Ataol Behramoğlu'nun yeni şiir kitabı "ÖZLEM VE YAZ" 7 Eylül'de okurla buluşuyor...‏


Özlem ve Yaz
Foça Dörtlükleri
Ataol Behramoğlu


Ataol Behramoğlu’nun şiirlerine konu edindiği pek çok duygu ve gerçekçi gözlem arasında, bir sevgiliye, yurduna, bir arkadaşa ya da bir duyuşa özlem vardır. Behramoğlu’nun dizelerinde özlem, kimi zaman hiç kavuşulamayacak olanla ortaya çıkar, kimi zaman da kavuşmanın sevinciyle gelen bir duygu olarak aktarılır.
Çok önceden beri bilinen ama ilk aşk gibi heyecan uyandıran bir sevgiliyse Foça, ancak sevgilisine her dem aynı coşkuyla, aynı tutkuyla, aynı umutla bağlanan Behramoğlu’nun dörtlükleriyle hayat bulabilir. Özlem ve Yaz’da olduğu gibi…
Çok zaman önce gördümdü Foça’yı
Duygusu ilk aşk gibi bir şeydi
Yıllar sonra yine karşılaştık
Şimdi de son aşk olacak gibi

Ataol Behramoğlu’nun Özlem ve Yaz adıyla ilk kez yayımlanan şiirlerine ressam Sali Turan’ın olağanüstü desenleri güçlü bir görsellikle eşlik ediyor.
Arka Kapak Yazısından
Bir süredir yaz aylarını Foça’da geçiren Ataol Behramoğlu Özlem ve Yaz “Foça Dörtlükleri” adlı yeni şiir kitabıyla ülkemizin bu güzel ve özgün yöresini edebiyata taşıyor.

Bu şiir türündeki özel ustalığını “Kızıma”, “Cellat”, “Bir Aydın Tipine”, “Dostları Özlemle Kucaklamayı Unutma”, “Durdum Baktım Arkandan” gibi çoğu ünlü müzik ustalarınca bestelenmiş, dilden dile dolaşan dörtlükleriyle kanıtlamış olan şair Özlem ve Yaz “Foça Dörtlükleri”nin bütün dizelerinde duyumsanan bir yaşama sevinci atmosferinde duygu, gözlem ve renk algımızı genişletip derinleştiriyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.