3 Eylül 2016 Cumartesi

Ataol Behramoğlu, Özlem ve yaz, Foça Dörtlükleri Şiir Kitabı Tanıtım Günü‏





Ataol Behramoğlu, Özlem ve yaz, Foça Dörtlükleri Şiir Kitabı Tanıtım Günü

KARATAŞ
Karataş’a bir kez ayak basan
Foça’dan ayrılamazmış derler
Foça da sizi bırakmaz zaten
Kalbinizle bastıysanız eğer

Ataol Behramoğlu’nun kaleme aldığı ‘Özlem ve yaz Foça Dörtlükleri’ şiir kitabının tanıtımı Foça’da yapılacak.

Toplumcu gerçekçi şiir ilkeleri ile şiirini yeni biçim ve tema arayışlarıyla besleyen ve bir süredir yaz aylarını Foça’da geçiren Ataol Behramoğlu, Foça için yazdığı şiirleri bir kitapta topladı.

Çeviri, Edebiyat ve kültür üzerine yazdıkları ve antoloji çalışmaları ile yurt içi ve yurt dışında dikkat çeken Usta Şair Ataol Behramoğlu, ‘Foça Dörtlükleri’nin bütün dizelerinde duyumsanan bir yaşama sevinci atmosferinde, duygu, gözlem ve renk algımızı genişletip derinleştiriyor.

Beş Kapılar
Foça’nın bekçisi Beş kapılar
Önünden zümrüt bir derya akıyor
Gözünü dört açmak yetmemiş ona
Denize beş gözle bakıyor

Egenin en güzel ilçelerinden biri olan Foça’yı şiirleri ile anlatan Ataol Behramoğlu’na ise desenleri ile Sali Turan Eşlik ediyor.
Görsel sanatların büyüleyici dünyasını ‘Foça Dörtlükleri’ ile buluşturan Sali Turan, kitapta görsel bir şölen sunuyor.

7 Eylül 2016 Çarşamba Günü saat 21.00’da, Foça Beş Kapılar Kalesi’nde düzenlenecek olan ‘Özlem ve Yaz-Foça Dörtlükleri’ kitabının tanıtım gecesini sunumunu Gülsen Tuncer yapacak.
Burçe Armağan ve Namık Kuyumcu’nun hazırladığı ‘Ataol Behramoğlu 50. Yıl’ belgesel gösteriminin ardından Erhan Doğan ve Düş Gezginleri sahne alacak. Ataol Behramoğlu’nun şarkılarını Haluk Çetin’in yorumlarıyla dinleyecek olan Foçalılar, geceye katılan konuklardan da yine usta şairin dizelerini dinleme fırsatı bulacaklar.

Usta Şair Ataol Behramoğlu’nun kaleme aldığı ‘Özlem ve Yaz Foça Dörtlükleri’ şiir kitabının tanıtım gecesine ayrıca; Gülsin Onay (Devlet Sanatçısı), Uğur Dündar, Yılmaz Özdil, Dilek Türker, Sali Turan, Bilgin Gökberk ve Cenap Tezel de onur konuğu olarak katılacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.